Fairline inngår sammarbeid med italiensk designer

Andrew Pope og Alberto Mancini

Fairline har inngått sammarbeid med den italienske designeren Alberto Mancini og nederlandske skipsingeniører Vripack for å bidra til å utvikle sine fremtidige modeller. Ved å ta en kikk utenlands, håper den britiske verftet for å tilføre ny spenning og innovasjon i sitt utvalg av 38-78ft båter.

Andrew Pope, designsjef hos Fairline Yachts uttalte: «Etter en krevende prosess er vi glade for å kunngjøre dette designpartnerskapet. Alberto viste tydelig sin forståelse av Fairlines merkevare og vi er veldig glade for å se ham å bruke sitt talent og designspråk på vår fremtidige modeller.»

Den italienske designeren er best kjent for sitt arbeid med båtmerker som Otam, Mangusta og Magnum Marine men hans portefølje omfatter også Fairline rival Dominator Yachts og sitt banebrytende nye Illumen 28M prosjekt.

Den Nederlandske skipsingeniøren Vripack har en like strålende liste over klienter fra superyacht utbyggere til nederlandsk verft Steeler og Wajer.

Angående det nye samarbeidet, sa Mancini «Jeg ser frem til å skape en ny æra av Fairline båter med en ny og friskt design av både interiør og eksteriør. Min inspirasjon er hentet fra min erfaring i mega yacht feltet, men også fra Fairline rike historie med å bygge tidløse, klassiske, brukbare båter i nesten 50 år.

«På en romantisk måte, minner dette partnerskapet meg om en tid fra 1950-tallet og 60-tallet da kjente britiske bilprodusenter og italienske stylinghus i Pininfarina, Touring Superleggera og Zagato skapte noe av den vakreste og mest klassiske design i sin tid.»

Andrew Pope og Alberto Mancini

Administrerende direktør Russell Currie i Fairline Yachts sier, «Presentasjon av kreativ teft og stil fra Alberto Mancini med prosjektering fra Vripack av eksepsjonell kvalitet og britisk håndverk som vi allerede har på Fairline utgjør en spennende kombinasjon. Jeg ser frem til å vise vårt nye produktdesign i løpet av de kommende ukene og månedene. «

Ingen nye modeller har ennå blitt offentliggjort, men det skal være en rekke av Mancinis prosjekter på tegnebrettet allerede, hvor de første utkast kan bli utgitt i begynnelsen av juni.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *