Åpne kart

Gjestplasser:  20
Havnedybde: ?
Telefon:  52 79 64 30
E-mail:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Web:  http://www.forenesetmarina.no

Foreneset Marina ligger i tilknytning til offentlig kai på østsiden ved innløpet til Økstrafjorden som er et av de mest populære feriemål i Ryfylke både når det gjelder båtturister og hytter. Lun havn, men sørvestlig vind kan stå litt på her.

Økstrafjorden er en fjordarm av Nedstrandfjorden i Suldal kommune i Rogaland. Fjorden har innløp på nordsiden av Nedstrandfjorden mellom Barkaneset i vest og Ullestad i øst.

Fjorden går 6 km rett nordover og smaler raskt inn ved Hestholmsundet. Nord for Hestholmsundet blir fjorden langt bredere igjen og deler seg i tre deler. Den ene delen er Grønnevik inn mot vest på andre siden av holmene Skadholmen og Bergaholmen. I nord går Naustvik på østsiden av neset Husgavlen inn til grenden Økstra, som har gitt navn til fjorden. På vestsiden av Husgavlen går fjorden videre nordover og smaler her kraftig inn. Der fjorden er på det smaleste, omkring 20 meter bred, krysser Fylkesveg 686 fjorden. Nord for brua ligger Krossvikene, to like lange viker på hver side av fjorden som oppefra ser ut som et kors. Innerst i fjorden ligger et gammelt sagbruk, som bare blir kalt Sagjå.