Skartveit

{phocamaps view=link|id=1|text=Åpne kart}

Årets gjestehavn 2014

Gjesteplasser: 60
Vinteråpent: Ja
Kontakt: Kjetil Ørnes
Telefon: 51 71 07 12 | 971 95 230
E-Mail: joker.skartveit@ngbutikk.net
Web: http://www.skartveitgjestehavn.no

{loadmodule SPSkartveit}

På Skartveit har vi nå en gjestehavn med ca 60 båtplasser. For å få bedre plass til gjestene satt vi  opp en 72 meter lang brygge i løpet av våren 2012. I tillegg har vi tredoblet kapasiteten for små båter som kommer på dagstur. 

Vi kan nå tilby bensinpumpe med kortautomat for bensin og avgiftsfri diesel. Gjestehavnen har en koselig badestrand for store og små.Vi er nominert til Årets Gjestehavn 2012 av Båtmagasinet.

Halsnøya (lokalt oftest kalt Halsne) er den største av Fisterøyene i Finnøy, tidligere Fister kommune, i Ryfylke i Rogaland. Halsnøya har om lag 50 husstander og her bor de fleste av de ca. 170 fastboende på Fisterøyene. Næringsveiene er fruktdyrking, fiskeoppdrett og skjelloppdrett. I Skartveitsvågen ligger en familiedrevet butikk. Her finnes fasiliteter for båtturister. Øya har gode båtforbindelser, både med bilferje og hurtigbåt, til andre øyer i kommunen, til Jelsa, Sauda, Nedstrand og Stavanger.

Naturforhold
Som flere andre øyer med navnet Halsnøy er øya delt i to hoveddeler bundet sammen med en smal «hals». Øya er kupert med en del skog, der det finnes blant annet rådyr og mår. Fuglelivet er rikt, med blant annet en stor gråhegrekoloni. Ellers er mye av marka dyrket, eller kulturbeite.

 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *