Smedasundet gjestehavn

{phocamaps view=link|id=9|text=Åpne kart} 

Gjesteplasser:  
Kontakt: 52 70 37 50 / 906 23 796 eller VHF kanal 12.

 

Haugesund sentrum. Meld ankomst til Havnevakta på tlf. 52 70 37 50 / 906 23 796 eller VHF kanal 12. Meld også fra om du ønsker å koble opp landstrøm under oppholdet. Søpplecontainere er plassert ut på kaien, hvorav noen har kodelås. Koden fås ved henvendelse til havnevakta. Ferskvann kan fritt tappes fra vannpostene på kaien.

Muligheter for dusj og vask av tøy på Rica Maritim hotel, henvendelse i resepsjonen. Det må benyttes en femkroning for å komme inn til toalett/dusj.

Indre Kai i Haugesund ivaretar det meste av byens behov for rutebåthavn og gjestehavn, det siste spesielt i sommerhalvåret. Kaiene langs indre havn benyttes og av fiskefartøyer for ligge- og serviceformål. Kaien er et populært sted for uteliv og aktiviteter i sommerhalvåret.
Rutebåten til Røvær / Føynå (Feøy) og hurtigbåter til Stavanger og Leirvik / Bergen har anløpsted på Indre kai. 
OBS: Rutebåt til Utsira har nå anløpsted Garpeskjærskaien.

Smedasundet er et sund i Haugesund kommune i Rogaland. Det skiller fastlandet med sentrum fra byøyene Risøy og Hasseløy. Smedasundet er en god havn for småfartøy. På fastlandssiden ligger Indre kai. Her anløper Flaggruten, som forbinder Haugesund med Stavanger og Bergen, og rutebåt til Røvær. Kaien er i nyere tid blitt byens viktigste utelivsområde. Her ligger også to av byens hoteller.

Smedasundet kan ha fått sitt navn med bakgrunn i det var en smed i sundet, og derav navnet Smedasundet. En annen grunn til navnet kan være det danske ordet «smed», som betyr smal: Det smale sundet.

{loadmodule mod_custom,Weather-Haugesund}

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *