Røvær Gjestehavn

{phocamaps view=link|id=11|text=Åpne kart}

Gjesteplasser: 10
Vinteråpent Nei
Kontakt: Røvær Kulturhotell
Telefon: 52 71 58 00
E-mail: post@rovarkulturhotell.no
Web: http://www.rovarkulturhotell.no/

 

Røvær er et lite øysamfunn som ligger utenfor bykjernen i Haugesund med omkring 100 fastboende fra. Røvær hører til Haugesund kommune og er byens vestligste bydel. Røvær landhandel er øyas nærbutikk og her finnes det meste. Rutebåten Røværfjord har 7-9 daglige avganger til sentrum i Haugesund. Båten anløper Indre Kai ved hurtigbåten Stavanger/Bergen. På Røvær kan man fremdeles finne folk som lever av fiske, havbruk og jordbruk. I de seinere år også av reiseliv. Øysamfunnet har utmerket bredbåndsforbindelse som gjør det enkelt med hjemmekontor. Det er også vanlig å pendle til maritime yrker som skipper og maskinist, og flere velger å dagpendle inn til byen i ulike stillinger. Den gode kommunikasjonen til byen gjør det enkelt å dagpendle, også i kveldsturnus.

Fra Røværs høyeste punkt (Bråvarden 43 moh.) har du et fantastisk utsyn fra Folgefonna til Utsira, Bokn og Jæren på klare dager, og du kan nyte solen gå ned i havet og beundre de vakreste solnedganger du kan forestille deg.

Om sommeren har Røvær Sjøhus åpen sommerkafè og da serveres de berømte Røværkomlene. Her er det også mulig å overnatte til en rimelig penge i skolenes ferier og helger. Fra 2008 er Røvær Sjøhus medlem av Hostelling International og fungerer som vandrerhjem i skolenes sommerferie.

Røvær kulturhotell åpnet sommeren 2005. Hotellet er i drift hele året og tilbyr velværehelger for jenter, par og grupper, julebord, konserter, foredrag m.m.

Røvær får mange gjester vår og sommer, både de som kommer med rutebåten og folk som reiser på egen kjøl. Seilere fra mange land har Røvær som stoppested på ruta, noen kommer igjen hvert eneste år.

Like ved havnen ligger Røvær Kulturhotell som også fungerer som et servicesenter for båtturister og tilbyr vaskemaskin, tørketrommel, vann, strøm, dusj og toaletter.

{loadmodule mod_custom,Weather-Rovaer}

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *