Eidsund Gjestehavn

{phocamaps view=link|id=21|text=Åpne kart}

Gjesteplasser: 60
Telefon: 51710111
E-mail: joker.ombo@ngbutikk.net

Ombo er en øy i Ryfylke. Den ligger i Boknafjorden og er den nest største øya i Rogaland. Ombo er delt mellom kommunene Hjelmeland og Finnøy og ligger nord for Randøy. Høyeste punkt er Bandåsen, 515 moh.

Rundt Ombo ligger Ombofjorden i øst, Gardssundfjorden i sør, Gapafjorden i vest og Jelsafjorden i nord.

Etter at veien på Ombo ble bygget ble en særegen fjellformasjon synlig fra den nye veien. Fjellformasjonen ser ut som et ansikt og ble opprinnelig kalt Adam. Blant de lokale innbyggerne er denne også kalt for «Ombo-Gubben».

Ombo har flere småsteder, blant annet Jørstadvåg, Tuftene, Skipavik, Skår, Vestersjø, Atlatveit og Eidssund.

Med sitt forholdsvis store areal og beskjedne befolkning er Ombo den eneste av øyene i Rogaland som har et visst villmarkspreg. Det indre av øya er for en stor del dekket av furuskog, men rikere løvskog forekommer også. Øya har flere store vann. Dyrelivet er forholdsvis rikt, med en liten, stedegen stamme av elg i tillegg til hjort og rådyr.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *