Nedstrand Båtforening

{phocamaps view=link|id=18|text=Åpne kart}

Gjesteplasser: 25
Vinteråpent: Ja
Telefon: 467 67 200
E-mail: nedstrand.bf@gmail.com
Web: http://www.nedstrand.org

 

Nedstrand ligg flott til i Ryfylke der Boknafjorden og Vindafjorden møtest, skjerma for nordavinden og med ein fantastisk natur. Båtforeninga har 123 faste plassar i flytebrygge med bølgedempar og plass til 20-30 gjestebåtar. Det er tilgang til straum og vatn i hamna og drivstoff frå automatpumpe. Dei lokale kjøpennene har eit utval av tau og anna utstyr til båt i tillegg til vanlege kolonialvarer.

Nedstrand er et tettsted i Tysvær kommune i Rogaland. Tettstedet har 240 innbyggere per 1. januar 2014[1], og ligger ved Nedstrandsfjorden. Stedet er et turmål med mange fjelltopper og skoger. Den høyeste toppen er Lammanuten som er 630 moh, deretter følger Skrubburdnuten på 591 og Stølanuten på 577 moh.

Nedstrand var egen kommune fram til 1964, og hadde ved sammenslåingen da den nye storkommunen Tysvær ble etablert, drøyt 1 000 innbyggere. Fram til 1970-tallet hadde Nedstrand sentrum flere forretninger, foruten lensmannskontor, bakeri, postkontor og bank. Både bankfilialen og postkontoret ble nedlagt på 1990-tallet. Det er fortsatt to landhandlerier i drift i det gamle kommunesenteret, begge tilknyttet Joker-kjeden, i tillegg til legekontor.

I Hinderåvåg ligger også idrettsanlegget med en stor ballbinge, en grusbane og en stor grasbane. Det er også et bygdehus med svømmebasseng og en innebane. Det blir ofte brukt til fester og turneringer. Sokna-huset, som ligger rett utenfor Hinderåvåg, blir ofte brukt til ungdomskvelder og LAN (Local Area Network).

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *