Rennesøy Marina

Gjesteplasser: 21
Vinteråpent: Ja
Telefon: 96225544
E-mail: post@rennesoymarina.no
Web: http://www.rennesoymarina.no

Rennesøy Marina er en ny og topp moderne båthavn som skal bygges ut med inntil 500 båtplasser.

Rennesøy er en kommune i Rogaland. Kommunen ligger i Boknafjorden og består av de bebodde øyene Rennesøy, Mosterøy, Fjøløy, Sokn, Bru, Vestre Åmøy, Klosterøy og Brimse, samt en rekke ubebodde øyer.

Rennesøy grenser til Stavanger, Randaberg, Kvitsøy, Finnøy og Bokn kommune. Åmøy er delt mellom to kommuner og Austre Åmøy tilhører Stavanger kommune. Kommuneadministrasjonen holder til i Vikevåg, som også er kommunens største tettsted.

Rennesøy kommune fikk sine nåværende grenser kommunesammenslåingen i 1965 da de tidligere kommunene Mosterøy og Rennesøy ble slått sammen. Kommunen hadde 4 447 innbyggere 1. april 2012. Rennesøy har i de senere år vært den kommunen i landet som har hatt høyest prosentvis befolkningsvekst.[1] Dette kan i stor grad knyttes til fastlandsforbindelsen i 1992 og til slutten på bompengeinnkrevingen i 2006.

På Klosterøy finner man Utstein kloster, som mest sannsynlig er bygd på stedet der Harald Hårfagres kongsgård sto, det er nevnt i Heimskringla som en av hans fem kongsgårder på Vestlandet. Klosteret var ferdig bygd omkring 1260, men med en historie som strekker seg tilbake til 800-tallet. På Mosterøy finner man også Utstein Kloster Hotell.

Veiforbindelsen er E39 som gjennom en undersjøisk tunnel, Rennfast, knytter Rennesøy til Randaberg og Stavanger. Alle de bebodde øyene i kommunen utenom Brimse er knyttet sammen med broer og undersjøiske tunneler.

Arkeologisk er Rennesøy kjent for Galtafunnene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *