Ydstebøhavn Kvitsøy

{phocamaps view=link|id=31|text=Åpne kart}

Gjesteplasser: ca. 11
Kontakt: Kvitsøy kommune
Telefon: 51 73 63 10
E-mail: post@kvitsoy.kommune.no

 

 

Innseiling: Det er flere mulige innseilinger. Hovedleden østfra er den beste under de fleste forhold. Denne er godt merket. Den vestlige er også merket, men er oftere utsatt for vanskelige forhold.

Fortøyning: Til brygge

Havna er godt skjermet, men øyene er lave, så vinden kjennes godt selv om båten ligger trygt. Kvitsøy trafikksentral og et stort fyr ligger på øyas eneste lille berg som sammen med husene gir litt ekstra beskyttelse nede i havnen. Kvitsøy anbefales på det varmeste når du seiler langs kysten og trenger en rolig havn, uten å ville gå inn til Tanager eller Stavanger.

Turforslag:
http://ut.no/tur/2.1863/

Kvitsøy er landet minste kommune målt i areal, med kun 6,17 km².

Det blir gitt ut ei lokalavis på Kvitsøy; Kvitsøypatrioten, som blir gitt ut 4 ganger i året, utgiver er Kvitsøy Idrettslag (KIL).

På Kvitsøy finner man et 3,9 m høyt steinkors fra kristendommens første dager i Norge. Det skal være Norges største og best bevarte steinkors. I tillegg til å være et kristent symbol ble det også benyttet som seilingsmerke. Like ved steinkorset ligger ruinene av St. Clemenskirken. Denne ble etter sagnet revet i 1270. Døpefonten fra St. Clemenskirken er funnet og fungerer som døpefont i dagens kirke, som ble bygget i 1600.

I kommunen var det en stor radiosender, et sendeanlegg for sendinger på kortbølge- og mellombølge. Radiosenderen ble omtalt som «Kvitsøysenderen» eller som «Kvitsøy kringkaster». Antennemastene, som var 115 meter høye, var et lett gjenkjennelig landemerke inntil mai 2012, da de ble revet.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *