Sand Småbåthavn

Gjesteplasser: 20
Gjesteplasser Påske: 40
Vinteråpent: Ja
Telefon: 468 17 627
E-mail: ja-ovjon@online.no

Gjestebryggen i Sand er veldig koselig. Den ligger i le bak molo og betongbrygge, men westamaranen kan lage en del sjø i havnen. Veldig bra servicebygg og godt merkede gjesteplasser. Utriggere og kaifortøyning. Kort vei til resturant, da gjestebryggen ligger helt inne med hotellet. Dersom du liker godt øl, anbefales Ryfylkebryggeriet. Her kan en få kjøpt forskjellige ølsorter på tapp. Det kan også anbefales å ta en tur opp i fossen ved laksetrappene, samt en tur på Ryfylkemuseet.

Sand er det største tettstedet og kommunesenter i Suldal kommune i Rogaland. Det har 1 158 innbyggere per 1. januar 2014, og ligger omtrent 30 kilometer sør for Sauda. Sand har fergeforbindelse over Sandsfjorden til Ropeid. Fergesambandet er en del av riksvei 46.

Stedet har lange tradisjoner som handelssentrum og knutepunkt i Ryfylke, og har også en lang historie med skipsbygging. Sand er en småby med kafeer og butikker som er konsentrert rundt hovedgaten med det enkle navnet Gata. Sør for sentrum krysser gangbrua Høse bru, som ble kåret til «bridge of the year» 2013 av det amerikanske reiselivsmagasinet Travel+Leisure[1], Suldalslågen.

Sand var Statkraft sitt administrasjonssenter under utbyggingen av Ulla-Førre anlegget. Dette førte til at standarden på veinettet rundt Sand ble kraftig forbedret. Under utbyggingen bygde Statkraft også en ny barneskole på Sand.

Ryfylkemuseet på vestsiden av havna. Sand kirke på høyden bak sentrum, bygget i 1852.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *