Lagunen

På sørvest siden av NordTalgje ligger den idylliske Lagunen som mange båtfolk kaller vågen innenfor Talgjeholmane. Skjærene ligger tett både ved Talgjeholmen og i innseilingen til Lagunen. Derfor gjelder det å være forsiktig når man går inn her. Her er det lunt og det er mange gode badeplasser. Gode fiskeplasser er det rett i nærheten. Fra Lagunen eller Skjenabergsundet som de fastboende sier, går det en kjerrevei like til Helgøysund Marina. Ryfylke friluftsråd har merket opp mange stier i området. Det er en god del furuskog i området rundt denne naturhavna. Den er plantet for mange år siden. Gamle fiskere kalte vika innenfor holmen for Strekkjevika. Trolig fordi man pleide å strekke nota tvers over vika her. Talgje er navnet på to øyer i Finnøy kommune. Navnet henger trolig sammen med verbet telgja som betyr skjære eller hogge. Dette kan sikte til formen på begge øyene. De er lange og smale.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *